mei 11, 2016

Glijmiddel

glijmiddelGlijmiddel kan een goede toevoeging zijn aan een plezierige vrijpartij! Zo kun je het bijvoorbeeld ook gebruiken om mee te masseren. Omdat de anus zelf geen natuurlijk glijmiddel heeft zoals de vagina, is glijmiddel bij anale seks onmisbaar. Het kan zijn dat je als vrouw glijmiddel nodig hebt omdat je even wat minder nat bent van jezelf of omdat je een erg lange vrijsessie hebt. Het kan ook helpen om nog wat langer aan voorspel te doen. Maar ook tijdens voorspel kun je glijmiddel gebruiken. Zo kun je vaak lekkerder aftrekken wanneer je glijmiddel gebruikt!

Mocht je glijmiddel willen gebruiken, kies er dan een die bij je past. Lees hier de voordelen van de soorten die er zijn:

  • Glijmiddel op oliebasis. Glijmiddel op oliebasis kun je niet gebruiken met latex condooms. Het voordeel van dit glijmiddel is dat het langer blijft glijden omdat het niet door de huid wordt opgenomen. Daarnaast kun je er erg goed mee masseren. Zorg wel dat je echt een glijmiddel gebruikt en niet alleen massageolie omdat daar parfums en andere dingen in kunnen zitten die de zuurgraad van de vagina verstoren. Zo kun je een schimmelinfectie krijgen.
  • Glijmiddel op siliconebasis. Dit glijmiddel voelt bijna hetzelfde aan als olie maar kan wel gebruikt worden met condooms. Het voordeel is dat het lang blijft glijden maar het is wel moeilijker weg te krijgen dan een glijmiddel op waterbasis. Je moet het er echt af wassen.
  • Glijmiddel op waterbasis. Dit glijmiddel is lekker glibberig in het begin maar droogt wat eerder op omdat het door de huid wordt opgenomen. Glijmiddel op waterbasis kun je krijgen in heel veel verschillende vormen: met geuren, smaken, toegevoegde vitamines en ga zo maar door.

En heb je geen glijmiddel bij de hand? Dan voldoet een flinke dot speeksel ook wel!