mei 16, 2016

Flirten

flirten-wipsite-marilynsonneveldFlirten anno nu is anders dan een aantal jaar geleden. Tegenwoordig zijn er apps als Tinder, Grindr en Happn waar je met je smartphone je date kunt oppikken. Het flirten verloopt hierbij via het sturen van tekstberichten in plaats van knipogen in het café. Maar na eindeloos appen komt er een dag dat jullie elkaar in het echt gaan zien. Hoe laat je dan zien dat je diegene echt liked? Want swipen naar links of naar rechts kan niet meer. Lichaamstaal en houding zijn de eerste punten waar je bij jezelf op moet letten. Zit je die dag goed in je vel, straal dat dan ook uit. Neem een enthousiaste en positieve houding aan, ook als je het gevoel hebt dat jouw date zich verveelt of je het gevoel hebt dat het de verkeerde kant op gaat. Doe je niet anders voor dan je bent, dat is goed genoeg.

 

Twintigers zijn erg actief in het flirten maar nemen het niet al te serieus, 59% flirt gewoon voor de lol. Het is natuurlijk ook wel erg leuk als  je het onder de knie hebt. Het flirtgedrag van vrouwen is vaak onschuldig, 63% van de vrouwen flirt zonder bijbedoelingen. Een kwart van de Nederlanders flirt terwijl ze een relatie hebben en dan is de kroeg of de club de beste spot om dit te doen. Een op de drie vrouwen verwacht dat de man de eerste stap zet. Voor de mannen is het goed om te weten dat een vrouw eerder valt op een man met humor dan zijn uiterlijk.

Kom je erachter dat jij als man op mannen valt of als vrouw ook kriebels krijgt van andere vrouwen, dan kan flirten misschien wel extra spannend zijn! Want hoe weet je nu dat diegene dit ook zo voelt? Let vooral op de subtiele signalen. Zoek regelmatig oogcontact, zo kun je onschuldig uitzoeken of de ander hier positief op reageert. Krijg je groen licht, kies dan het juiste moment voor een kennismaking. Voel je je ongemakkelijk bij het geven van complimentjes probeer dan uit te zoeken wat hij of zij leuk vindt. Vertel wat over jezelf, maar geef de ander ook ruimte om wat te vertellen. Een gesprek is een goed begin. Probeer jezelf te blijven, je wilt natuurlijk dat diegene jou leuk vindt om wie je bent!
Het is nu nog wachten op de zomer, oftewel het flirtseizoen. Zomerkriebels zijn het gevolg van hormonen in je lichaam. Zonlicht zorgt voor aanmaak van vitamine D en deze vitamine zorgt voor de aanmaak van endorfine, waar je heel flirterig van wordt. Ga dus niet alleen in de zon zitten om bij te kleuren maar ook om jezelf klaar te stomen voor een sexy zomer!