Over

Belle Barbé en Marilyn Sonneveld geloven in positieve seksuele voorlichting. Met hun initiatief Wipsite laten ze iets anders zien dan het onflatteuze beeld uit onze biologieboeken. Wipsite geeft een feitelijke, eerlijke en positieve kijk op seksualiteit. Door middel van abstracte tekeningen, bewegende beelden en geluid, rukt Wipsite zich los van de oubollige methodes en saaie teksten die we meestal associëren met seksuele voorlichting. Niet klinisch, maar vlezig: net als seks zelf dus.

Wipsite richt zich op een brede doelgroep van 12 tot 30 jaar. De belangrijke basisthema’s als SOA’s en anticonceptie komen hierbij aan bod, maar ook voor de oudere doelgroep valt er wellicht iets te leren. Zo leer je via animaties onder andere hoe je lekker kunt beffen, aftrekken of zoenen. Wipsite biedt een on- en offline platform waar je op je gemak kan ronddwalen en ontdekken. Het doel van Wipsite is om mensen te helpen een positief zelfbeeld te ontwikkelen en een prettige beleving van hun seksualiteit te laten ervaren, hoe jong of oud je ook bent.

Al tijdens hun studie waren Marilyn en Belle geïnteresseerd in thema’s rondom seksualiteit. Zo maakte Marilyn als afstudeerproject aan de Willem de Kooning Academie de animatie ‘de perfecte mis’ waarmee ze het heersende beeld dat mannen en vrouwen over de vagina hebben positief wilde beïnvloeden. Belle ging tijdens haar studie Algemene Sociale Wetenschappen op uitwisseling naar San Francisco en studeerde daar ‘Sexuality Studies’ en deed onder andere onderzoek naar kinderen en seksualiteit. Met Wipsite maken de twee een laagdrempelig platform voor het ontwikkelen van seksualiteit.

Je kunt Wipsite inhuren voor positieve en beeldende seksuele voorlichting op school. Neem hiervoor contact op met marilyn@wipsite.nl of belle@wipsite.nl.

 Website Marilyn Sonneveld

Website Belle Barbé

Belle Barbé 
initiatiefnemer, copywriter, educatie ontwikkeling
belle@wipsite.nl

 

Marilyn Sonneveld
initiatiefnemer, visueel ontwerper & art director
marilyn@wipsite.nl