erogene zones

Erogene zones zijn plekken op je lichaam die extra gevoelig zijn of die jou een extra lekker gevoel geven wanneer ze worden aangeraakt. Ze danken hun naam aan Eros, de Griekse god van de liefde. Wat je erogene zones zijn, hangt af van de persoon maar er zijn een aantal zones die bij veel mensen wel een speciaal gevoel opwekken. Zo zijn de geslachtsorganen bekende plekken maar ook aanraking bij de tepels, hals of voeten vinden veel mensen lekker.

Om te weten te komen wat jouw erogene zones zijn, moet je eerst zelf op onderzoek uit. Je kan bijvoorbeeld als je gaat masturberen eens wat langer de tijd nemen en kijken welke plekken op jouw lichaam bijzonder lekker aanvoelen. Zo kun je ook aan een ander vertellen wat je lekker vindt en meer genieten van seks met een partner.

Turn me on

Job Taks en Caio Vita zijn 3-D videokunstenaars en gingen voor Wipsite op onderzoek uit naar de lekkerste plekjes van het lichaam: erogene zones. Met hun 3-D geconstrueerde man en vrouw bewogen zij zich op dating apps en gingen het gesprek aan over die speciale plekken op het lichaam. Aan de hand van chat-gesprekken maakten ze werk dat op vernieuwende wijze beeld geeft aan de bekende en minder bekende erogene zones. Het werk stimuleert om na te denken over jouw eigen voorkeuren en verlangens. Ben jij zelf al op ontdekkingsreis geweest over je lichaam en ken jij de plekken waar je het meest opgewonden van raakt?