Anticonceptie

Er zijn verschillende anticonceptiemiddelen om een ongewenste zwangerschap te voorkomen. ‘Anti’ staat voor tegen en ‘conceptie’ staat voor het vormen van nieuw leven. Met uitzondering van condooms, moet je naar de huisarts om anticonceptie voorgeschreven te krijgen. Ieder anticonceptiemiddel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Veel anticonceptiemiddelen hebben hun werking te danken aan hormonen. Over het algemeen hebben deze vormen van anticonceptie meer bijwerkingen maar bieden wel een betere bescherming tegen zwangerschap.

Op dit moment bestaat er nog geen hormonale anticonceptie voor mannen. Dit betekent dat het vaak op de vrouw aankomt of ze voor hormonale anticonceptie kiest. De vrouw heeft niet alleen de verantwoordelijkheid over de hormonale anticonceptie, ze kan last van bijwerkingen hebben en vaak is ze degene die het betaalt. Mannen kunnen helpen door mee te denken in de keuze over anticonceptie en deze voor de helft te betalen.

Gif animaties door Matthijs Immink

Welcome!

This is popup preview that you can fill with any content you want.

The plugin include some shortcodes, you can read more about them at the bottom of this page. The main 3 sections to configure the popup are:

Appearance: Where you edit the look and feel of the popup.
Display Rules: Here you choose on which page to display the popup (Set to all by default)
Display options: Some important settings about the plugin, being the more important trigger action.